Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Χυλοπίτες με σπανάκι μανιτάρια & μπεσαμέλ

Χθές ήμουν έτοιμη να φτιάξω σπανακόρυζο. Μόνο, που φοβήθηκα οτι η αντίδραση του άντρα μου θα ήταν "....σπανακόρυζο πάλι..."
Δεν είναι οτι το φτιάχνω τόσο συχνά, αλλά τα λαδερά  φαγητά της κατσαρόλας δεν ενθουσιάζουν και πολύ τους άντρες! Εμένα προσωπικά μου αρέσουν και τα θεωρώ ιδιαίτερα υγειινά !
Τελοσπάντων, έκανα το σπανακόρυζο τελικά, αλλά κράτησα 300γρ περίπου σπανάκι για να κάνω κάτι πιο εντυπωσιακό και χορταστικό για έναν άντρα!
Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω τις ...

"Χυλοπίτες με σπανάκι μανιτάρια & μπεσαμέλ"




Οι ποσότητες εξαρτώνται από το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε.
  • 300γρ χυλοπίτες
  • 300γρ σπανάκι
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
  • λίγο κρασί
  • 900 ml γάλα
  • 4 κουταλιές αλέυρι
  • 1 αυγό 
  • λίγο λάδι
  • λίγο βιταμ 
  • σαφράν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες.
Μπορούμε να τις βγάλουμε λίγο αλ τέντε.

Σε κατσαρόλα με καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί. Κλέινουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους, περίπου 15-20 λεπτά. Σε ένα μπόλ χτυπάμε ένα αυγό, 300 ml γάλα, αλάτι και πιπέρι. Αφού έχουμε βγάλει το σπανάκι από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αυγό και το γάλα και στην συνέχεια ανακατεύουμε ελαφρώς.

Για την μπεσαμέλ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ, το αλέυρι και έπειτα προσθέτουμε 600ml γάλα και το σαφράν. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας σβολιάσει μέχρι να πάρει το μείγμα μια παχύρευστη υφή.

Σε ένα βουτηρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις χυλοπίτες, από επάνω τοποθετούμε το μείγμα με το σπανάκι και στην συνέχεια καλύπτουμε με μπεσαμέλ.
Προαιρετικά ρίχνουμε λίγη τριμένη παρμεζάνα επάνω από την μπεσαμέλ!
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 οC !


Στο τέλος της ημέρας πήρα συγχαρητήρια και για τα δύο φαγητά!
Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάνεις, ως ερασιτέχνης της κουζίνας?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

My геlatіveѕ all the timе say thаt ӏ am killing
my time here at net, but I know I am gеtting experience everуday by reading
thes fastіdious aгtісles.


Fеel freе to ѕurf to my
ѕіte Payday Loans
My website > Payday Loans

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πολύ ωραία, νόστιμη και εύκολη συνταγή. Σε ευχαριστώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...