Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Μπισκότα λεμονιού

Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές για μπισκότα, 
τα οποία τα έχουμε ευχαριστηθεί οικογενειακός!
Αλλά μόνο για αυτά τα μπισκότα ο άντρας μου μου είπε:
Θέλω να μου τα φτιάξεις και αύριο!
(γιατί στο εντομεταξύ τα είχαμε τελειώσει!)

Οπότε θα τα φτιάξω και σήμερα....
Και μια που θα τα ξαναφτιάξω, θα τα παρουσιάσω και σε εσάς
για να κάνετε και τους δικούς σας ανθρώπους να σας τα ζητάνε ξανα και ξανά...
Kαι εσείς να νιώθετε ... επιτυχημένοι ζαχαροπλάστες!


Μπισκότα λεμονιού

Υλικά:

1 2/3 κούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/3 κούπας κορν φλάουρ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ζάχαρη χτυπημένη στο μούλτι να γίνει πολύ λεπτή 
1 αυγό
2 βανίλιες
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (ή και λίγο παραπάνω δεν βλάπτει!)

Διαδικασία:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180.
  2. Αναμίξτε μαζί το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Βγάλτε ξύσμα από δύο μεγάλα λεμόνια. Αφήστε στην άκρη.
  4. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και μαλακό (περίπου ένα λεπτό)
  5. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αυγό. Ξαναχτυπήστε να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο το μίγμα (1 1/2 - 2 λεπτά).
  6. Ρίξτε μέσα, ενώ χτυπάτε, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού να ομογενοποιηθούν καλά.
  7. Με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα, αρχίστε να ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
  8. Βγάλτε το ζυμάρι από το μίξερ και αν κολλάει πολύ ρίξτε μέσα λίγο αλεύρι και ζυμώστε ελαφρώς.
  9. Πιέστε την μπάλα ζύμης σε φλατ δίσκο, τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για μία ώρα.
  10. Βγάλτε το παγωμένο ζυμάρι και κάνετε μικρά μπαλάκια χρησιμοποιώντας λίγο αλέυρι, για να μην σας κολλάνε στο χέρι! Πιέστε τα μπαλάκια της ζύμης ανάμεσα στα στις παλάμες σας, έτσι ώστε να προκύψει ένα σχεδόν κυκλικό μπισκότο με μικρό πάχος! Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αλευρωμένη λαδόκολα!
  11. Ψήστε για 12-15 λεπτά (μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα).
  12. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα για ένα λεπτό πριν τα βγάλετε από το ταψί μη σας σπάσουν.
  13. Αφήστε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  14. Βάλτε τα σε αεροστεγές δοχείο ή φάτε ένα ταψάκι στην καθισιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...