Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουρέκι χανιώτικο!!!

Το μόνο που έχω να πώ για αυτό το φαγητό είναι οτι μετά τις διακοπές μου στα Χανιά και αφού το είχα δοκιμάσει τυχαία σε ένα εστιατόριο εκεί,
 ήταν το πρώτο φαγητό που έφτιαξα μόλις γύρισα σπίτι μου!

Μπουρέκι χανιώτικο χωρίς φύλλο!
Είναι μια πανδαισία γεύσεων!





 Υλικά:

Για την βάση:
5 πατάτες
6 κολοκυθάκια
1 πακέτο ανθότυρο
1 κούπα τσαγιού λάδι
άνιθο 
αλάτι 
πιπέρι

Για τον χυλό:
250 ml γάλα
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό 
αλάτι 
πιπέρι
σουσάμι (προαιρετικά)


Διαδικασία:


Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στην γάστρα και ανακατέυουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με το αυγό και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλέυρι και το αλατοπίπερο.
Ανακατέυουμε μέχρι το αλέυρι να διαλυθέι εντελώς και  περιχύνουμε το μείγμα  στα λαχανικά μας.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180  με κλειστό καπάκι για 30΄ και άλλα 30΄με ανοιχτό.
Ανακατεύουμε που και που για να ψηθεί ομοιόμορφα!

Τρώγεται ζεστό η κρύο το ίδιο ευχάριστα!

1 σχόλιο:

SPYRIDOULA είπε...

Υπέροχη συνταγή!Φαίνετε πεντανόστιμο!Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...