Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Έχει τρελάνει κόσμο!!!

Για όσους αγαπούν τα λεμόνια!

Κέικ λεμονιού!!!








Υλικά

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια ζάχαρη
250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 λεμόνι βιολογικό ( προσοχή να μην είναι πολύ μεγάλο με χοντρή φλούδα)
3 αυγά
½ φλιτζάνια γάλα
1 μπεικιν παουερ

Για το γλάσο

100γρ άχνη
χυμός από ένα λεμόνι
λίγο αλατάκι προαιρετικό

Πλένουμε καλά το λεμόνι και το βάζουμε να βράσει σε νερό για 30 λεπτά.
Το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πράσινο μέρος. Το χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνει πολτός.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. 
Προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά ένα ένα. Ρίχνουμε εναλλάξ στο μίξερ το αλεύρι μαζί με το γάλα και τον πολτό του λεμονιού.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο 
φούρνο στους 170ο Κελσίου για 1 περίπου ώρα.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα την άχνη με το χυμό λεμονιού και γλασάρουμε το κέικ.

Καλή όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...