Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Τάρτα ανανά


Γιατί το καλοκαίρι θέλει την τάρτα του.....
Νομίζω οτι η τάρτα είναι, μετά το παγωτό, το γλυκό του καλοκαιριού..!!!
Τάρτα λοιπόν!

Για την βάση:
  • 250 gr αλεύρι
  • 125 gr βούτηρο
  • 1 πρέζα ζάχαρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • νερό


Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μας.
Αν το μείγμα είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νερό!
Το βούτηρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το έχουμε κόψει σε μικρές φέτες.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα το ελάχιστο.
Έπειτα ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και την ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με τον φούρνο!


Για την κρέμα:
  • 15 gr κόρν φλάουρ
  • 20 gr αλεύρι
  • 60 gr βούτυρο
  • 500 gr γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 100 gr ζάχαρη
  • 1 βανίλια


Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός!
Βράζουμε το γάλα με την βανίλια και τα 30 gr από το βούτυρο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέσα στο μείγμα των αυγών.
Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση! Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα! Επάνω στην επιφάνεια της κρέμας προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30 gr βουτύρου και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει!

Προσθέτουμε την κρέμα επάνω στην ζύμη!
Βάζουμε στο ψυγείο!
Ανοίγουμε μία κονσέρβα ανανά, στραγγίζουμε τα κομμάτια του ανανά και τα τοποθετούμε επάνω στην κρέμα!

Η τάρτα μας είναι έτοιμη!
Bon appétit!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...