Τί να πώ...?
Η εκπομπή chef στον αέρα με έχει κάνει νοικοκυρά και μαγείρισσα!
Απολαύστε την παρακάτω συνταγή!
Από τη Μίνα Κακανιά
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό βλίτα
- ½ κιλό μαυρομάτικα φασόλια
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κρεμμύδι
- ½ σκελ. σκόρδο
- 1 ντομάτα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κλων. φρέσκο λεμονοθύμαρο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 1 ζωμό λαχανικών KNORR «Σπιτικός»
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια απο το προηγούμενο βράδυ και τα βράζουμε σε άφθονο νερό με έναν ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά όχι να λιώνουν.
Πλένουμε καλά τα βλίτα και αφαιρούμε κοτσάνια.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε μια σκελίδα σκόρδο.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα βλίτα να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια και ψηνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά -προσθέτοντας λίγο ζουμί από τα φασόλια αν χρειαστεί για να έχει υγρά το τηγάνι- μέχρι να τα βράσουνε σύμφωνα με το γούστο μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
1-2 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη μουστάρδα σε σκόνη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σε βαθύ πιάτο σερβίρουμε και ραντίζουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου