Υλικά:
- 200 γρ αλεύρι ολικής
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκια μαγιά μπύρας
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 270 γρ χλιαρό νερό
- Σουσάμι
Διαδιακασία:
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα, εκεί βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρι, το αλάτι.
Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το λάδι σιγά - σιγά , λαδώνουμε και τα χέρια μας , για να μην κολλάνε στο ζύμωμα και για να ''βοηθήσουμε'' την ζύμη.
Φτιάνχουμε μια μπάλα και την βάζουμε μέσα στην γάστρα με κλειτό καπάκι στους 50 οC στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Έπειτα, φτιάχνουμε το ζυμάρι μας σε σχήμα μαργαρίτας, προσθέτουμε από επάνω το σουσάμι και το ψήνουμε στους 180 οC για 45 λεπτά!
2 σχόλια:
σπιτικό ψωμάκι!!ώραια μας ξεκίνησες τον μήνα!
Δεν υπάρχει πιο νόστιμη λιχουδιά από το μοσχομυριστό σπιτικό μας ψωμάκι! Τέλειο!
Ζ.
Δημοσίευση σχολίου