Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Coffee




Η ιεροτελεστία του καφέ είναι από αυτές τις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητάς που περιμένουμε με ανυπομονησία! Το παιχνίδι είναι γνωστό, η μυρωδιά του σε ξυπνάει και σε κάνει να ακολουθήσεις τυφλά τα βήματα προς την κουζίνα, εκεί που βρίσκεται η καφετιέρα!! Και επειδή ως γνωστόν οι καιροί αλλάζουνε, έχουμε περάσει από το γνωστό μπρίκι της γιαγιάς με το γκαζάκι για την προετοιμασία του καφέ (και να σου πω το φλιτζάνι, βλέπω λαχτάρα πάνω σε τρία, θα έρθει ένας ξένος - μεγάλη χαρά θα σου δώσει και άλλες τέτοιες καταπληκτικές λαϊκές σοφίες), περάσαμε λοιπόν στην μηχανή του καφέ, τοποθετημένη σε περίοπτη θέση στο σαλόνι με τα γυαλισμένα νίκελ, εγγύηση για τέλειο άρωμα και απόλαυση, με 128 ρυθμίσεις για την παρασκευή του τέλειου καφέ για όλα τα γούστα σε όλα τα σχέδια, χρώματα και αρώματα.
Ακόμη και εάν όλα αυτά σας φαντάζουν υπερβολικά, υπάρχει μια απλή εξήγηση: δεν σας έχει κολλήσει ακόμη το μικρόβιο! Οι εταιρίες έχουν βρει τον τρόπο για να πληρώνουμε τον καφέ προς 70 € το κιλό, σε αεροστεγής συσκευασίες αλουμινίου, παράγοντας τόσα πολλά σκουπίδια αλουμινίου, όσα όλες οι προηγούμενες γενιές δεν πρόλαβαν να δουν αλλά ως γνωστόν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ναι: ο καφές είναι όντως καταπληκτικός και η μυρωδιά περνάει βασανιστικά κάτω από τις χαραμάδες προκαλώντας και το πιο επίμονα κλειστό βλέφαρο του ύπνου! 
 Όπως και να το κάνουμε ο καφές είναι συντροφιά στο τέλειο πρωινό, είναι αφετηρία για επίμονες συζητήσεις, είναι ο μαγικός ζωμός της ρητορικής, είναι το τέλειο ξεκίνημα και το turbo boost του καθενός! 
Δεν θα σας κουράσω περισσότερο, αντιθέτως θα χαρώ να ακούσω και την δική σας ιστορία, τον τρόπο και τον τόπο, την στιγμή και το συναίσθημα που γεμίζει ο αέρας με μόρια που ξυπνούν όλες ανεξαρτήτως τις αισθήσεις! 
Περιμένω τα email σας μετά από μερικές καλές ρουφηξιές, διότι όπως και να το κάνουμε ο καφές είναι απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...