Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Be my cookie....





To Σαββατοκύριακο έφτανε και ήθελα απεγνωσμένα να φτιάξω cookies!
Τι καλύτερο, από το να έχει κανείς cookies για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το γάλα ενός χαλαρού πρωινού! 
Έτσι, επιδώθηκα, αρχικά, στο ψάξιμο της καλύτερης συνταγής .... (google search)
και έπειτα στην δημιουργία!
Την Δευτέρα είχαν μείνει μόνο 2 από τα συνολικά 18 cookies....
Αυτό και αν είναι επιτυχία...!!!!

Υλικά
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 220 γρ. βούτυρο (σκληρό)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη (εγω εβαλα καστανή)
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 3 βανιλιες σε σκόνη)
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (εγω εβαλα αμυγδαλα)
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
    Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
    Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’.
  • Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
  • Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. 
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. 
  • Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.





Η συνταγή είναι από τo Greek Masa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...