Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Πέστο και ξαναπέστο!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα πέστο: Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το σκόρδο και τα καρύδια και τα χτυπάμε. Μόλις λιώσουν ρίχνουμε χοντροκομμένο τον μαιντανό, μαζί με τα κλωναράκια του. Χτυπάμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Προσέχουμε να ρίχνουμε σταδιακά τον μαιντανό, για να μην μπουκώσει το πολυμίξερ. Τέλος, ρίχνουμε και λίγο τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει κρέμα.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα πέστο και σοτάρουμε για ένα λεπτό, ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά. Έτοιμη η μακαρονάδα! Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Την σάλτσα πέστο την διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα ταπεράκι, καλυμμένη ως πάνω με ελαιόλαδο. Το πέστο διατηρείται καιρό στο ψυγείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζυμαρικά, σε ριζότο κ.ο.κ.

1 σχόλιο:

Sylvia είπε...

Pairimenoume photo apo to piato sou!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...