Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ρυζόγαλο ... η επιστροφή



Το ρυζόγαλο είναι μία από τις γεύσεις των παιδικών μου χρόνων και από τότε είναι η αλήθεια οτι έχω να το δοκιμάσω.
Η μητέρα μου, όμως,  πρόσφατα μου ξαναέφτιαξε ρυζόγαλο! 
Δεν περίμενα οτι θα μου άρεσε τόσο πολύ! 
Έτσι και εγώ έψαξα για την καλύτερη συνταγή ... την τροποποίησα στις προτιμήσεις μου... και να ... σας παραθέτω το δικό μου εκπληκτικό ρυζόγαλο!

Δοκιμάστε το! Θα εκπλαγείτε από την γεύση του!


ΥΛΙΚΑ


  • 1 lt γάλα
  • ½ lt νερό
  • 80 γρ. ρύζι γλασέ 
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Βράζουμε το ½ lt νερό με το ρύζι στην κατσαρόλα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα (εκτός από 100 ml περίπου που τα κρατάμε για αργότερα)  και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση. 
Σε ένα μπολ προσθέτουμε 100 ml από το γάλα που κρατήσαμε, το κορν φλάουρ, τους κρόκους αβγού και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα με το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. 
Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. 

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούνται στο ψυγείο έως 3 ημέρες.

1 σχόλιο:

Rose είπε...

fenete poli efkoli i stintagi!
tha to dokimasw mesa st evdomada
elpizw na vgei kalo!
<3 rizogalo!
xoxo Rose
Bogibo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...