Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Σκορδομακαρονάδα ή ζουμιστό



Αυτή είναι μια συνταγή που με τίποτα δεν θα ήθελα να ξεχάσω....
Λοιπόν, πριν 15 μέρες περίπου ήμουν αρρωστούλα στο σπίτι ξαπλωμένη και έβλεπα όλη την ημέρα τηλεόραση....
Ευχόμουν, από μέσα μου, να βρώ μια συνταγή σούπας να φτιάξω που θα με κάνει να νοιώσω λίγο καλύτερα....
Και τότε στο chef on air παρουσίασαν αυτήν την υπέροχη σούπα ζυμαρικών!
Την έφτιαξα το ίδιο βράδυ και η νοστιμιά της ήταν απερίγραπτη!
Την φάγαμε πιο πυκτή και την επόμενη μέρα, ήταν το ίδιο νόστιμη!
Σας συνιστώ να την δοκιμάσετε !


ΥΛΙΚΑ 
  • 1 πακ. σπαγγέτι Νο 6
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • ½ φλ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro
  • 3 ντομάτες λιαστές
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο ζεστό λάδι για λίγο ίσα - ίσα να μαραθεί. Προσθέτουμε το πελτέ, τη ντομάτα, αλάτι – πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, περίπου 4-5 λεπτά. Στην συνέχεια χύνουμε το βραστό νερό και ρίχνουμε μέσα το μπουκέτο μυρωδικών και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομένες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις, περίπου 10 λεπτά. Σπάμε μέσα τα μακαρόνια σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το ζουμιστό να βράσει. Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά να μην έχει και πάρα πολύ νερό. 
Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι!


1 σχόλιο:

SPYRIDOULA είπε...

Φανταστική η μακαρονάδα σου!Και μόνο που την κοιτώ νιώθω μια λιγούρα!Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...