Fondue με φίλους!
Τί καλύτερο για μια όμορφη βραδιά από μια παρέα, μουσική, κρασάκι και fondue!
Εγώ το δοκίμασα και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Το fondue το έφτιαξα λιώνοντας 2 σοκολάτες γάλακτος!
Τα pan cakes μπορείτε να τα βρείτε σε προηγούμενο post πατώντας εδώ !
Τα φρούτα που χρησιμοποίησα ήταν μπανάνα και μήλο!
Λίγα λόγια για το fondue...
Το fondue παρά την γαλλική προφορά του είναι ελβετική συνταγή!
Υπάρχουν αρκετά ήδη fondue και τα αντίστοιχα σκεύη τους!
Οπότε, κατά την αγορά μιας συσκευής για fondue θα πρέπει να προσέξετε το είδος του fondue που προτειμάτε και θέλετε να αγοράσατε!
Fondue Σαβαγιάρ
Φτιάχνετε από λιπαρά κίτρινα τυριά και σερβίρεται με μπουκιές από μπαγιάτικο ψωμί!
Fondue Μπουργκινιόν
Στο σκεύος του Fondue υπάρχει καυτό λάδι, στο οποίο βουτιούνται ελαφριά ψημένες φέτες μοσχαριού που συνοδεύονται από σάλτσες και τουρσί!
Fondue Court Bouillon
Είναι μια πιο ελαφριά μορφή του Fondue Μπουργκινιόν στην οποία το λάδι έχει αντικατασταθεί από ζωμό κρέατος.
Fondue Chinoise
Πολύ λεπτές φέτες κρέατος τυλίγονατι σε ρολά, ενώ το σκεύος του Fondue περιέχει ζωμό λαχανικών. Σερβίρεται με πολλές σάλτσες.
Fondue Σοκολάτας
Λιωμένη σοκολάτα σερβίρετε με φρούτα, μπισκότα ή τσουρέκι.
Βασική συνταγή για κλασικό Fondue τυριών
Υλικά:
- 250gr μισό τριμμένο τυρί γραβιέρα
- 250gr κιλό τριμμένο τυρί Έμμενταλ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 3 ½ κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
- 1κουταλάκι του γλυκού Kirsch (λικέρ, είναι προαιρετικό)
- Πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Διαδικασία:
Αλείψτε το σκεύος του fondue με την σκελίδα του σκόρδου. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Aνακατέψτε σε ένα μπολ την γραβιέρα, το Έμμενταλ με το κορν φλάουερ. Ρίχτε το μείγμα με τα τυριά στο κρασί σιγά σιγά, περιμένοντας να λειώσει πριν προσθέσετε κι άλλο. Μην αφήσετε το fondue να βράσει.Προσθέστε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, το Κirsch (προαιρετικά).
To σερβίρετε ζεστό μέσα στο ειδικό σκεύος του fondue.
Βασική συνταγή για κλασικό Fondue σοκολάτας
Υλικά:
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ρούμι ή μπράντι
Για το σερβίρισμα
150 γρ. φράουλες καθαρισμένες
4 μπανάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 τσαμπάκια σταφύλι
2-4 νεκταρίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
μερικά δαμάσκηνα
Διαδικασία:
Βάλτε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί.Όταν λιώσει, βγάλτε το κατσαρολάκι από το μπεν μαρί και βάλτε το στη συσκευή του φοντί που έχετε ανάψει.
Προσθέστε σιγά σιγά και ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο.
Στην συνέχεια προσθέστε το αλκοόλ.
Bonne Fondue !
4 σχόλια:
Λατρεύω το fondue τυριών, το φτιάχνουμε κάθε Πρωτοχρονιά...χιχι... Eυχαριστούμε για τη συνταγή!!! Φιλάκια!!!
Συμφωνώ, είναι πολύ ωραία συνήθεια!
Εψαχνα συνταγή για Fondue τυριών!!!!
Θα δοκιμάσω σίγουρα το Fondue σοκολάτας!! :)
Δημοσίευση σχολίου