Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Βακαλάος με σάλτσα πράσου

Με τα ψάρια δεν έχω μεγάλη εξοικίωση...
Για να πώ την αλήθεια νομίζω έχω φτιάξει μόνο μια φορά (πρίν) από την χθεσινή
και αυτό με όχι μεγάλη επιτυχία ...για να μην πω με μικρή αποτυχία!
Η συνταγή, όμως, που έφτιαξα χθές είναι καταπληκτική και βγαίνει πανόστιμη ακόμα και για τους πιο αρχάριους στα ψάρια!




Υλικά:

2 πράσα
λίγο σέλινο
λίγο φρέσκο κρεμμύδι
1 κονκασέ ντομάτας
2 ποτήρια γάλα
2 κουταλίες της σούπας αλέυρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 σακουλάκι κατεψυγμένο βακαλάο σε ροδέλες
λάδι
αλάτι 
πιπέρι


Διαδικασία:

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά με τα υγρά τους.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλέυρι και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να μην φαίνονται στο μίγμα και έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε διαρκώς για να πήξει η μπεσαμέλ! Μόλις πήξει ρίχνουμε μέσα το κονκασέ και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε πυρέξ απλώνουμε τον βακαλάο και από επάνω περιχύνουμε την σάλτσα μας.
Ψήνουμε γαι 15-20 λεπτά στους 180 οC !

Εγγυημένα θα είναι το πιο νόστιμο ψάρι που θα έχετε φτιάξει!
Καλή σας όρεξη!

4 σχόλια:

love2love είπε...

Με στυλ και ομορφια ο μπακαλιαρος σου μπραβο

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ νόστιμο φαγάκι φαίνεται!!!

Anna είπε...

Το έκανα την Κυριακή για τα πεθερικά μου! Νομίζω κέρδισε όχι μόνο η γεύση, αλλά και η παρουσίαση! Μάλλον, με έβγαλε ασπροπρόσωπη!

love2love είπε...

σιγουρα λεω εγω τελειο δειχνει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...