Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παζάρι στη γειτονιά

Νωρίς το πρωί στην όμορφη γειτονιά του κέντρου, πέρα από τον θόρυβο και την φασαρία, κάτω από την σκιά των πλούσιων φυλλωμάτων... Ακριβώς εκεί που θα διάλεγες να πιείς τον τεμπέλικο καφέ του Σαββάτου! Στην πόλη συμβαίνει όμως σήμερα κάτι διαφορετικό! 


Οι πόρτες από τις αυλές ανοίγουν διάπλατα και μπαλόνια γεμάτα χρώματα σε προσκαλούν να εξερευνήσεις έναν κόσμο άγνωστο, μια δεύτερη γειτονιά κρυμένη πίσω από τις προσόψεις!  

Σε λίγο θα γεμίσουν τα σοκάκια κόσμο, ένα σαφάρι για ενδιαφέρων αντικείμενα που άντεξαν στον χρόνο, σήμερα θα βγουν όλα έξω! Επάνω σε πάγκους παλιές αναμνήσεις σε τιμή ευκαιρίας, 1 ευρώ το κομμάτι!
Μια φορά το χρόνο κάθε γειτονιά της πόλης διοργανώνει ένα μεγάλο παζάρι, ο καθένας μπορεί να γίνει για μια μέρα ο πωλητής στο δικό του μαγαζάκι, έναν ξύλινο πάγκο στην πίσω αυλή! Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσεις τον υπόλοιπο κόσμο - ο κόσμος αγκαλιάζει τέτοιες ευκαιρίες! Δεν είναι η εξευτελιστική τιμή στην οποία μπορείς να ψωνίσεις, είναι το ταξίδι, δεν είναι άψυχα τα αντικείμενα, είναι γεμάτος ο πάγκος από αναμνήσεις και είναι η δική σου η ιστορία, έτσι όπως την έχεις δει εσύ με τα δικά σου μάτια!   

Ύστερα από όλα αυτά ακολουθεί ένα χαλαρό Capuccino με μια σταλιά εκρηκτικού γλυκίσματος σε εκείνη την γωνιά που λέγαμε και ατελείωτο χάζι στον κόσμο που περνάει… 

Είναι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! :)









3 σχόλια:

caramellitsa είπε...

τι ωραια!!! πολυ μου αρεσουν αυτες οι καταστασεις και γενικα οι..γειτονιες!!!
πολυ ωραιες φωτογραφιες!!


φιλιααα
caramellitsa

Sylvia είπε...

Euxaristo polu caramellitsa!!!!

Emmanuelle είπε...

πολύ όμορφες φωτό indeed!
http://thesugarplumfairysmagic.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...